ALV in het gras

Maandagavond 5 juli 2021 de Algemene Ledenvergadering op de “middenstip” van de skeelerbaan. De leden krijgen het verslag binnenkort thuisgestuurd.

Vakantie: op 21 en 28 juli, en 4 en 11 augustus is er geen skeelertraining!

Skeelertrainingen op woensdag

Viking is op de woensdagavonden weer begonnen met skeelertraining voor de jeugd op de baan aan de Parkweg, bij de Sypel. We beginnen om 18:00 u en eindigen om 19:00 u. Zit je in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool en wil je goed leren skeeleren dan is dit je kans. Ben je wat ouder (vanaf 12 jaar) dan ben je ook vanaf 18:00 u welkom. Uiteraard is het verplicht om een helm op te hebben en we adviseren hand-, knie- en polsbeschermers. Ook zullen we ons aan de Corona-maatregelen houden. Er is ook een training voor volwassenen (18+), vanaf 19:00 u. Eventueel met hele kleine groepjes, afhankelijk van de Coronaregels. Er staan opgaveformulieren in het menu aan de linkerkant voor een proefles of voor inschrijving als lid. Laat altijd vooraf iets van je horen, de trainer geeft dan aan of er plaats is en als het te hard regent krijg je een berichtje dat het niet doorgaat.

Als je andere vragen hebt dan kun je die via het contactformulier stellen.

Het voorjaar nadert: nu op wieltjes

De ijsbanen gaan sluiten, het wordt weer skeelertijd. Viking start op 31 maart. Kijk eens op schaatsen.nl voor wat inspiratie.

“Dronten” definitief dicht

https://www.schaatsen.nl/nieuws/2021/januari/drontense-ijsbaan-sluit-deuren-definitief/

Dat betekent dat Viking op zoek moet naar een andere ijsbaan voor de komende winter. Voorheen was De Scheg in Deventer onze thuisbaan en grote kans dat we daar weer onze rondjes gaan draaien.

Viking in de ban van natuurijs

Na het stoppen van de trainingen en het droevige bericht dat de baan in Dronten niet meer open gaat hoopten we op natuurijs. Geweldig dat dit er voor de komende dagen goed uitziet. De club organiseert geen activiteiten op natuurijs, maar de leden hebben onderling wel contact over de mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de site https://www.ekkel.com/ waar de ervaringen met natuurijs op een kaart worden bijgehouden. Ondiep water is inmiddels bijna vertrouwd, maar op groter water en op plekken waar nog niemand geschaatst heeft moet je geen risico’s nemen. Zorg ervoor dat je nooit alleen bent en een paar ijsprikkers aan een touw hebben al de nodige levens gered! Probeer zoveel mogelijk te genieten van het ijs en de zon de komende dagen.

Viking schaatst weer in Dronten

Vanaf 26 september 2020 is ijsbaan Leisureworld in Dronten weer open en vanaf maandag 5 oktober schaatsen de Viking-leden weer wekelijks vanaf 20.00 u. De omstandigheden zijn wel wat anders dan de voorgaande jaren, maar als we ons aan de RIVM-richtlijnen houden dan kunnen we toch nog lekker schaatsen dit seizoen. Wil je een keer mee, stuur dan een mailtje aan info@sv-viking.nl .

Regen spelbreker voor skeelertraining

Helaas is er vanmiddag (14 juli) geen skeelertraining omdat de baan te nat is en dan wordt het onveilig. Ook staat de kermis tot 26 juli rond en op de baan. De volgende training is daarom pas weer op 25 augustus 18.30 u.

Skeelertrainingen starten

Vanaf dinsdag 30 juni gaat Viking skeelertrainingen organiseren voor de basisschooljeugd in de groepen 6, 7 en 8. We beginnen om 18.30 u op de baan aan de Parkweg tot 19.30 u. Dus ook op 7 en 14 juli. We verwachten dat ieder kind minstens een helm op heeft, maar we adviseren ook knie-, pols- en elleboogbeschermers. Ter introductie zijn er aan de training nog geen kosten verbonden. Opgeven via info@sv-viking.nl is handig, maar niet noodzakelijk.

In verband met de veiligheid gaat de training bij regen helaas niet door.

Skeelerbaan geopend

Woensdagmiddag 17 juni is de skeelerbaan aan de Parkweg officieel geopend, hoewel er natuurlijk al een aantal maanden enthousiast van gebruik wordt gemaakt.

Zie https://www.gaharderwijk.nl/nieuws/opening-skeelerbaan-sportpark-parkweg

Zie https://www.harderwijksezaken.nl/nieuws/skeelerbaan-sportpark-parkweg-in-harderwijk-geopend

Zie https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2454299/Skeelerbaan-op-de-Parkweg-in-Harderwijk-geopend

Zie https://www.harderwijkercourant.nl/nieuws/algemeen/986315/nieuwe-skeelerbaan-eindelijk-officieel-open-

Opening skeelerbaan uitgesteld

De prachtige skeelerbaan (200m) aan de Parkweg in Harderwijk ligt er mooi bij en we hadden de plannen klaar voor een feestelijke opening op 27 mei. Helaas gaat dat nu zeker niet voor de zomer gebeuren en misschien pas volgend voorjaar. Geluk bij een ongeluk: We zien veel mensen die de skeelers uit de kast hebben getrokken en hun rondjes rijden. En natuurlijk kunnen kinderen er veilig het inline skaten onder de knie krijgen. Ze weten de baan in ieder geval te vinden. Een helm op met hand en pols/knie-beschermers is wel belangrijk!